fbpx
Inšpirácie na rande vo dvojici
KAŽDODENNÝ ŽIVOT
Inšpirácie na rande vo dvojici
Martina Hanušková

Martina Hanušková, psychologička

12. jún 2019
Po dlhých zimných mesiacoch a upršanej jari konečne zaklopalo na dvere slniečko. Dni sa predlžujú, počasie sa umúdrilo – ideálna príležitosť vybehnúť von a stráviť príjemný čas vo dvojici. Ak už máte plné zuby vysedávania v kaviarni či kine, ponúkame niekoľko zaujímavých netradičných inšpirácií na spoločné rande.
Pre milovníkov kultúry a spoznávania histórie
Vezmite partnera na prehliadku najbližšieho hradu, zámku alebo skanzenu. Zaujímavé expozície vás vovedú do životných príbehov ľudí v dávnej histórii a priblížia atmosféru tej doby.

Teplé mesiace prajú aj hudobným či kultúrnym festivalom – ten svoj si určite vyberiete tu.

Čoskoro začnú premietať aj letné kiná či auto kiná, ktoré vám prinesú netradičný zážitok obľúbeného filmu pod holým nebom.

Pre milovníkov jedla
Pripravte spoločne malé občerstvenie, vezmite deku a vyberte sa na piknik.

Zaspomínajte si na detstvo – zoberte špekáčiky, slaninu, chlieb a hor sa opekať! Svoje ohnisko si nájdite tu. Opekajte bezpečne a pohodlne.

Poprechádzajte sa na najbližšom streetfoode alebo v lokálnej tržnici. Zahrajte si hru – kto nájde najchutnejšie, či naopak najbizarnejšie jedlo? Tipy a termíny hľadajte tu.

Navštívte lokálnu farmu alebo ranč a pochutnajte si na zdravých výrobkoch priamo od farmárov.

Pre milovníkov zvierat
Navštívte zvierací útulok, ktorý zachraňuje ohrozené druhy či choré zvierat a vezmite na prechádzku štvornohých kamarátov.

Informujte sa o možnostiach dobrovoľníctva v miestnej organizácii a venujte voľný deň zlepšeniu života či prostredia iných.

Inšpirácie na rande vo dvojici 1
Pre milovníkov prírody a relaxu
Vezmite partnera na vaše obľúbené miesto či miesto kam ste chodievali ako deti.

Kedy ste boli naposledy v ZOO? Vyberte sa do najbližšej ZOO, botanickej záhrady alebo arboréta.

Počasie praje turistike či cykloturistike. Nájdite v okolí najkrajší výhľad, dobrodružný chodník či romantickú lúku! Skvelý plánovač trás nájdete tu.

„Singing in the rain“ – možno nie doslova, ale aj prechádza pod dáždnikom má svoje čaro.

Nordic walking – zdravie v jednoduchosti. Super inšpirácie nájdete tu.

Pozorujte večer hviezdy. Pre tých s veľkým záujmom a slabšou orientáciou bude veľkou pomocou aplikácia Google Sky.

Zabaľte plátenné tašky, desiatu, repelent a atlas byliniek. Ideme na bylinky! Rýchlou pomôckou pri hľadaní vám bude tento herbár a kalendár zberu byliniek.

Vyčistiť prostredie, v ktorom žijem, môžete aj zberom odpadkov. Príroda sa vám určite poďakuje, ak sa budete držať zásad správneho triedenia odpadu.

Pre domácu pohodu
Napíšte partnerovi báseň alebo milý odkaz. Strčte mu ho do pracovnej tašky, do šuplíka s ponožkami či zasuňte do notebooku. Možno aj v chladničke poteší ?

Pripravte si príjemné víkendové raňajky alebo kávu s dezertom na balkóne či terase.

Vezmite papier a ceruzky a zahrajte sa hry, ktoré poznáte z detstva. Bavili vás „piškvorky“, „formulky“, či vojna?

Vytvorte s partnerom spoločne príbeh – každý z vás doplní na striedačku jednu vetu a príbeh je na svete! Môžete ho tvoriť na rôzne žánre – scifi, horor, romantickú idylku či triler.

Zacvičte si vo dvojici vonku či vnútri. Neviete čo? Hoci aj cviky zo základnej školy alebo sa inšpirujte tu.

Navštívte detské ihrisko. Pohojdajte sa, pošmýkajte – je na vás na čo si ešte trúfnete!

Malý tip na prvý krok
Máte ďalšie dobré tipy ako príjemne stráviť čas vo dvojici?

Pošlite nám svoj nápad na info@vztahovo.sk. Inšpirujete tým ostatných i nás.

A ak budete mať chuť, pošlite nám vašu spoločnú foto z rande – určite bude dobrou motiváciu pre nás všetkých k tomu, aby sme nezaspali na vavrínoch a investovali do našich vzťahov.

Ďakujeme!

Autorka: Martina Hanušková

Autorka: Martina Hanušková

 
Martina Hanušková Je psychologička venujúca sa problematike výchovy a vzdelávania detí a adolescentov. Zaujíma sa tiež o oblasť medziľudských, najmä partnerských vzťahov a rodiny, ktoré tvoria pevný základ potrebný pre efektívne zvládanie a prekonávanie životných výziev. Momentálne sa vzdeláva v dlhodobom výcvikovom programe v adlerovskom poradenstve. Relaxuje v prírode a pri joge. V projekte Vzťahovo pôsobí ako externá redaktorka.